Valokollektiivin “Valon Kaupunki” -photowalk

3 tuntia, 15 ilmoittautunutta, 12 mallia

”Kerätkää osallistumismaksu etukäteen! Muuten 15 ihmistä ilmoittautuu ja 5 tulee paikalle. Näin käy aina.”

Tämä oli ohje, jonka luin yhden photowalk-järjestäjän sivuilta päivää ennen tapahtumaa. Siinä vaiheessa oli jo vähän myöhäistä turista, eikä tapahtuman mitään ollut tarkoitus maksaakaan. Piti vaan toivoa, etteivät +1C lämpötila ja edellisen päivän lumisade karkottaisi kaikkia osallistujia (mallit mukaan lukien). Olo oli siis kuin lapsuuden syntymäpäivinä – tulisikohan paikalle muitakin kuin mielikuvituskavereita?

Ideana oli antaa porukalle kuvauksen rakenteluun neljä palikkaa:

  1. Ulkopuoliset mallit oman megalomaanisen vision toteuttamiseen
  2. Jyväskylän ”Valon kaupunki” – tapahtuman hienot valot taustaksi
  3. Kollektiivin puolesta salamalaitteet, triggerit ja muut lelut
  4. 15 leikkikaveria

 

Kun kello kuusi Jyväskeskuksen aulaan kerääntyi sitten ulkoiluttajineen jokainen ilmoittautunut kamera, homma oli jo käytännössä voitettu! Lyhyt tervetulotoivotus Janilta ja Jounilta, ja viisikot lähetettiin kiertämään rasteja ohjeella tunti/rasti.

Ykkösrastilla kuvattiin kahta mallia Kirkkopuistossa. Hienosti valaistun Kaupunginkirkon ulkoseinät ovat täynnä erivärisiä ja -muotoisia nurkkia, rappuja ja koloja, joissa mallipariskunta sai poseerata yhdessä ja erikseen. Stimuloivia ulkopintoja oli onneksi sen verran runsaasti, ettei kukaan yrittänyt raahata malleja saarnastuoliin. Mallitkaan eivät karanneet alttarille.

by Heikki Ala-Nikkola

by Matti Vaittinen

 

Toinen rasti oli junaradan ylittävän kävelysillan sinisissä valoissa (- kerrankin kuvaajat voivat keskittyä oleelliseen, kun totesivat suonensisäisen huumeidenkäytön mahdottomaksi). Paikalla oli kiipeilemässä ja loikkimassa Jyväskylän Parkour – akatemian taitavaa akrobaattiporukkaa. Vetipä allekirjoittaneenkin veri puuhun dokumentoinnin lomassa.

 

by Marko Kauko

 

by “Sami L.”

by Martta Mäkilä

Kolmannen rastin piti alun perin olla ulkona, mutta yhtälö ”Taidokoiden paljaat jalat + 1C aste lämmintä” todettiin ratkaisemattomaksi. Niinpä rastit siirrettiin Jyväskylän kauppaparatiisien hellään huomaan taktiikalla ”joskus on parempi pyytää anteeksi kuin lupaa”. Toive oli, ettei kuvausporukoita ehdittäisi heivata ulos kaikista tarjolla olevista sisätiloista ennen illan päättymistä – eikä ehditty! Jyväskeskuksen aula osoittautui mahtavaksi näyttämöksi kuvaajien action-visioiden toteuttamiseen.by “razzleblade”

by “mikkoo”

Illan päätteeksi keräännyttiin porukalla ravintolaan katselemaan raakavedoksia ja hehkuttamaan kokemuksia. Oli todella hauskaa vertailla eri ryhmien ratkaisuja. Samat mallit, samat paikat, silti todella erilaisia luomuksia.

Jo etukäteen sovittiin että otettujen kuvien parhaimmisto laitetaan näytille maailmalle ja tietenkin malleille jakoon kiitokseksi kolmen tunnin kylmähoidosta. Nyt kuvia onkin kertynyt Flickrin ryhmään pitkälti toista sataa. Kuvia pääsee ihailemaan osoitteessa:

http://www.flickr.com/groups/valonkaupunkiphotowalk/

Iso kiitos:

– Mallit: Ilman teitä olisimme saaneet nauttia tuhannesta originaalista ”Mun kuvaajakaveri ja sen kamera”, otoksesta. Yhteistyö teidän kanssanne oli loistava oppimiskokemus meille kaikille. Kuvaajien mielestä otosten yhteissuunnittelu oli todella mielenkiintoista ja opettavaista.

– Valon kaupunki: Kiitos tapahtumajärjestäjille, jotka ottivat photowalk-idean innolla vastaan.

– Jyväskeskuksen vartijat: Kiitos että sallitte Taidokoiden kuvaamisen kauppakeskuksessa ilman mukinoita. Ehkä mallimme eivät näyttäneet tarpeeksi vaarallisilta. Tai sitten he näyttivät.

– Foreca, Ilmatieteen laitos ja muut ylemmät tahot: Kahden lumisadepäivän väliin täsmäammunnalla kirpeää syysilmaa. Sateenvarjot voitiin laittaa parempaan käyttöön.

– Osallistujat: Jyväskylässä on selvästi innokasta ja osaavaa kuvausporukkaa. Oli kunnia päästä isännöimään tätä porukkaa ja tutustumaan hyviin tyyppeihin.

Huomasin, että olin tullut vanhaksi, kun Jouluna lahjojen antaminen alkoi sytyttää enemmän kuin niiden saaminen. On hauskaa osallistua jonkun järjestämään tapahtumaan, heittäytyä organisaattorien hellään huomaan ja nautiskella ohjelmasta. Mutta tiskin toisella puolella hengailu, luovien ihmisten innostuneen kuhinan seuraaminen on vielä hauskempaa, suorastaan ikimuistoisen makeeta. Hauskaa Joulua!

Jouni ja Jani

Valokollektiivi

Ps. Jos haluat tietoja kollektiivin tulevista tempauksista, liity Facebook-ryhmäämme (http://www.facebook.com/group.php?gid=217211256361&v=wall)

by “marimarjatta”

 

by “Konvert”

by “Litium6”

Julkaistu ensimmäisen kerran Valokollektiivin Blogissa 30.10.2010

Previous post
Next post

Leave a Reply